KALENDER

November 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
image_03

Pittige oranje paprikasoep.

Ingrediënten:

  • 4 oranje paprika’s (mooi gelijkvormig, niet te groot)
  • 750 g oranje paprika’s, in stukken (extra naast de 4 mooie paprika’s)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1-2 theelepels paprikapoeder (mild)
  • 600 ml groentebouillon
  • Crème fraîche

Bereidingswijze:

  1. Snijd van de 4 paprika’s de bovenkant af, zodat je 4 dekseltjes krijgt.
  2. Verwijder met een scherp mesje de zaden en zaadlijsten en zet ze met de deksels koel weg..
  3. Verhit de olijfolie in een kookpan
  4. Bak de overige paprikastukken en knoflook, het paprikapoeder in de kookpan
  5. Schenk de bouillon erbij, laat de soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken
  6. Neem de paprikastukken met een schuimspaan uit de bouillon
  7. Pureer ze met een klein deel van de bouillon met de staafmixer of in de keukenmachine
  8. Doe het weer terug in de kookpan en schenk bij de rest van de bouillon
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper
  10. Roer de reepjes basilicum voor het serveren door de soep

We gebruiken de 4 paprika’s als soepkommen. Zet de vier paprika’s in een soepkom en vul ze met de soep. Garneer met een blaadje basilicum en een kleine lepeltje crème fraîche . De paprika’s kunnen natuurlijk gewoon worden meegegeten. Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de paprikastukken en knoflook met het paprikapoeder toe. Dek de pan af en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, laat de soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken.

Neem de paprikastukken met een schuimspaan uit de bouillon. Pureer ze met een klein deel van de bouillon met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de rest van de bouillon er weer bij. Breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de soep afgedekt in de koelkast.
Roer de reepjes basilicum voor het serveren door de soep. Zet de vier paprika’s in een soepkom en vul ze met de soep. Garneer met een blaadje basilicum en een kleine lepeltje crème fraîche . De paprika’s kunnen natuurlijk gewoon worden meegegeten.

 

Druk af.