Body Management - Kip met Cashewnoten

Recept: kip met cashewnoten

Cashewnoten bieden veel voordelen voor je lichaam. Ze bevatten veel onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart- en bloedvaten. In combinatie met kip en groenten heb je een heerlijk en gezond recept wat ook nog eens eenvoudig te bereiden is.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

150 gram kipfilet

40 gram sperziebonen beetgaar gekookt

0.5 eetlepel sojasaus

2 stengels lente ui gesneden

2 teentjes knoflook

1/2 paprika in stukjes gesneden

2 theelepels gember

1.5 eetlepel kokosolie

50 gram ongebrande cashewnoten

55 gram rijst gekookt

Zo maak je het klaar:

Snijd de kip in stukjes en meng in een marinade van sojasaus, knoflook en gember (kan een dag van te voren). Verhit de wok tot matig heet en rooster je cashewnoten in de droge wok. Haal ze vervolgens uit de wok en zet ze even apart.

Doe daarna kokosolie in de wok en roerbak de kipblokjes in de hete olie. Haal dan de kip uit de wok en zet apart.

Doe de sperzieboontjes, de paprika en de lente ui in de hete wok en blijf omscheppen tot ze warm zijn.  Zet het vuur laag en voeg de marinade met de kip de toe. Meng het geheel en voeg als laatste de cashewnoten toe.  Lekker met rijst.

Eet smakelijk,

Helga Sierat