Fijne feestdagen en een gezond en slank 2017

Fijne feestdagen en een gezond en slank 2017

Wat eet jij met de feestdagen? Maak je zelf een heerlijk diner? Er zijn genoeg mogelijkheden om lekkere gerechten te maken die passen binnen het Powerslim afslankprogramma. Om je te helpen heb ik een aantal feestelijke tips:

Soepje vooraf? Denk dan vooral aan ongebonden soepen. Een kerstsoep die het altijd goed doet is bijvoorbeeld een heldere ossenstaartsoep. Liever iets wat snel klaar is, denk dan aan een heldere bouillon waar je kip aan toevoegt of een prachtige lichte groentesoep.

 

 

Wil je liever een salade serveren, kies dan voor een groene salade met zalm, paling of rivierkreeftjes. Dit is lekker licht en valt bij iedereen altijd in de smaak. Natuurlijk kan je vis vervangen voor gerookte kip of licht gebakken kalkoenreepjes. Lekker met een lichte dressing van mosterddille of denk aan de Powerslim knoflookdressing.

Het hoofdgerecht is voor de meeste mensen de “eyecatcher” van de avond. Dat mag er daarom uitspringen. Maak een heerlijk hoofdgerecht van mager vlees zoals gebraden rosbief, kalkoen of kip(rollade). Ook zijn alle soorten vis geschikt. Je kan een keuze maken om de vis te grillen of lekker te stomen met groente.

Serveer als bijgerecht verschillende soorten groeten. Stoom deze of kook ze kort zodat ze nog lekker knapperig zijn. Ook is het heel erg lekker de groeten in de oven klaar te maken. Kies voor mooi gekleurde groente zoals bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli of rodekool en vul dit aan met vruchtgroente zoals paprika, tomaat of aubergine. De vrolijke kleuren nodigen uit en staan mooi bij zowel vlees- als visgerechten.

Wanneer je nog een lekker sausje wenst, dan is adviseer ik je deze te maken van kwark of yoghurt. Dit is echt heerlijk wanneer je er verse kruiden aan toevoegt en lekker met wat knoflook. Makkelijke is dat je deze een aantal dagen van te voren al kan klaarmaken. Met als extra voordeel dat de kruiden dan lekker kunnen intrekken.

Het nagerecht is meestal de calorieën-bom. Vraag jezelf af of je dat wil? Je kan er namelijk ook voor kiezen om af te sluiten met een heerlijke verse muntthee. En maak een mooie etagère van Powerslim koekjes, wafeltjes, chocoladeparels en repen in stukjes. Je zal versteld staan hoe mooi dat eruit ziet en hoe lekker dit is.
Bovenstaande tips zijn in te passen vanaf de eerste fase, maar natuurlijk ook voor iedereen die zijn gewicht koestert en niet (te veel) wil aankomen tijdens de feestdagen. Vind je het lastig zelf een menu te bedenken Menukaart Kerst 2016

Wil je het volledige menu ontvangen? Laat mij het weten en ik mail je het menu GRATISJA, ik wil het Body Management kerstmenu

Hele fijne feestdagen en een gezond en slank 2017

Helga Sierat | Body Management